Kerstnachtdienst 2011 Hoeksteen IJsselmuiden

Een jaarlijkse traditie in IJsselmuiden is de gezamenlijke kerstnachtdienst van De Bron, De Hoeksteen en De Goede Herderkerk. Als koor zijn we gevraagd om onze medewerking te verlenen. Het thema van de dienst is ‘…..en Jezus is zijn Zoon’

Tijdens de dienst hebben we drie blokken gezongen. We zijn begonnen met:

– Sweet little Jesus boy

– We have come into this house

– Vrede klinkt helder

– Hoor daar klinkt gezang

Tijdens het 2e blok zongen we Is er plaats, The soul of Christmus en Tell everybody. Burgemeester Koelewijn las het kerstverhaal uit Jesaja en Lucas. Tijdens de meditatie vroeg Ds. Van Noord ons wat wij verwachten op het bijzondere tijdstip dat we samen kwamen in de kerk. Met kerst vieren we overal ter wereld de geboorte van Jezus. Verwachten we dat hij alle problemen van de wereld oplost? Tijdens zijn korte leven kon hij dat niet, maar zelfs nu eeuwen later dient hij als ons kompas op zoek naar menslijkheid. We mogen vetrouwen op God en Jezus is zijn zoon.

Tijdens het laatste blok zongen we Sing Noel, On my knees en Meer dan 2000 winters geleden. Het lied On my knees komt uit de musical die we aan het instuderen zijn. Overal ter wereld wordt de geboorte van Jezus herdacht. Zo mogen we ook overal en altijd onze knieën buigen en God’s macht ervaren.

De dienst hebben we afgesloten met het vrolijke: We wish you a merry Christmas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *