PKN gemeente te Hellendoorn

“Doe eens normaal man!”  is het  thema van de jeugddienst van de PKN kerk in Hellendoorn, waarin we als koor zondagavond 19 februari opgetreden hebben. Een prachtige kerk met een mooie akoestiek.

Een dienst waarin voorganger dr. J.D. Th. Wassenaar ons toesprak over tolerantie, verdraagzaamheid en verbinding. Hoe lastig dit is in een wereld waarin zelfs vooraanstaande mensen af en toe niet goed weten hoe met elkaar om te gaan. Hij las o.a. schriftlezing Lukas 6: 27-35 waarin Jezus ons vraagt onze vijanden lief te hebben en goed voor anderen te zijn zonder dat we daar iets voor terug verwachten. Gods zoon die bespot, gehaat en geslagen werd, verdroeg al zijn leed om ons te redden. (1 Petrus 2: 19-25)

We zongen vrolijke nummers zoals “Awesome God”, waarvan de strekking is dat onze God een machtig God is, die regeert met wijsheid, macht en Liefde. En het nummer “Elke dag”. Waarin we zingen dat we Zijn naam elke dag prijzen. Het Afrikaanse lied “Siyahama”, wat lopen in het licht van God betekent, zongen we deze avond voor het eerst, onder begeleiding van een djembe.  Toen we daarna het nummer “Sanctuary” zongen, waarin we zingen over de aanbidding van de Heer met ons lied, hadden we volgens de dominee de Hellendoornse gemeente veroverd.

Na de preek zongen we nog ”God is goed” en “The Potters hand” (Gods leidende hand)
Als toegift sloten we de dienst af met “Lean on me”. Een lied over omkijken en steunen van je medemens.

Een mooie dienst waarin we wat mee kunnen nemen in het leven en in de week die voor ons ligt.

Haat versus verdraagzaamheid en mededogen
Nijd versus Liefde