Terugblik: Experiencing God

Het eerste nummer “Names of Names” waarbij de personen van Mozes, het volk Israël, Noach, Abraham en Maria een boodschap van God ontvingen ging vervolgens naadloos over in “ speechless-sprakeloos”.  Daarna ging het koor voor in gebed met het a capella nummer “Eyes of Your Heart” gevolgd door “ Open the Eyes of My Heart”. Een gebed met daarin de bede dat God de ogen van ons hart mag openen zodat wij Hem in al zijn Glorie mogen zien en ervaren.

Met “My Abba’s Child” voegden zich enkele kinderen bij het koor, die samen met de solist en later het koor een mooie uitvoering lieten horen van het bekende nummer Abba Father. Halverwege werd dit lied onderbroken met een video fragment uit de olympische spelen van 1992. Hierin kwam Jim Redmond van de tribune om zijn zoon Derek te helpen, die een blessure had opgelopen, tijdens de halve finale hardlopen. Zo doet ook God Hij houdt teveel van ons om alleen maar te kijken, maar kwam en komt ons helpen in zijn zoon Jezus Christus.

“On My Knees- Op mijn knieën”, het volgende lied, gaf daarbij de boodschap dat bidden het enige wat belangrijk is in een tijd van tegenslag maar ook in tijd van een lach.

Alle nummers zingt de groep in het Engels, om toch de boodschap duidelijk te verwoorden maakt de groep gebruik van spreekstemmen. Enkele koorleden hadden een taak gekregen om bij verschillende nummers een inleidend woord te houden. Zo ook bij het nummer “When I Survey the Wond’rous Cross”  waarin een getuigenis van Henry Blackaby werd gegeven hoe hij God ervaarde toen bij zijn zoon een ernstige ziekte werd geconstateerd.

Na deze prachtige uitvoering werd de gastspreker van deze avond, dominee Dekker uit Mastenbroek, in de schijnwerper gezet. Met een korte overdenking hield hij de aanwezigen voor: ”Heeft God de ogen van je hart geopend? Heeft Hij ervoor gezorgd dat je Jezus aan het kruis bent gaan zien?

Zijn Hoofd, Zijn doorboorde Handen, en Zijn doorboorde voeten? In het kruis van Christus vermengen pijn en liefde zich, voor ons. Er is geen enkel moment in ons leven dat heiliger en volmaakter is dan wanneer God je naar het kruis brengt. Want daar heeft het grootste moment van de hele geschiedenis plaatsgevonden”.

Daarna was het koor weer aan de beurt met een fijngevoelige uitvoering van het nummer “Use Me, Send Me”, gevolgd door “Have Thine Own Way”  in combinatie met het lied “The Potter’s Hand- de hand van de pottenbakker”.  Aansluitend de finale, een combinatie van verschillende nummers waarvan er enkele met een andere tekst al eerder deze avond zijn gehoord . De finale waarin getuigenis gegeven werd van het feit dat er geen weg terug is omdat de oude deur gesloten is en omdat we niet meer dezelfde zijn. We kennen God “de Naam van de Namen” luisteren naar Zijn stem, omdat daar onze hoop en vreugde in ligt. Sprakeloos zijn we ervan omdat we staan in zijn genade, in zijn liefde.

Na het slot akkoord werd Living Water beloond met een daverende staande ovatie die dankbaar werd aanvaard en waarbij verwezen werd naar God, onze Vader. Hij gaf Living Water daarvoor rijk de middelen om op deze avonden te getuigen van ZIJN WOORD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *